16.5.2023. 18:55
2
Đoković: Hoću da se vratim na Kosovo, da tamo krstim djecu
Novak Đoković dao je neobičan intervju za italijanski list "Corriere dello Sport". Đoković je pričao o mnogim teniskim i životnim temama, a dotakao se i Kosova.

- Želim da se vratim na Кosovo sa suprugom da tamo krstim djecu, Stefana od osam godina i Taru od pet godina. Znam da je to pitanje delikatno, da je sukob i dalje prisutan iako više nije naoružan, ali ima dosta tenzija. 

Ne želim da ulazim u politiku, ali za svakog Srbina Кosovo je u srcu, ono je centar naše kulture, našeg identiteta, naše tradicije i naše vjere - rekao je Novak.

Đoković je, govoreći o svom djetinstvu, istakao kako se danas sve promijenilo.

- Imao sam potpunu slobodu, bez telefona, kada je sunce zašlo to je bio signal da moram da idem kući. Šuma i priroda su bili osnovni u mom obrazovanju, pa bih volio i da moja djeca budu što više na otvorenom.

Кada sam imao četiri godine dali su mi prvi reket, ali niko od nas nikada nije igrao tenis, niko nije znao šta je to. Bili smo porodica skijaša - kazao je Đoković.

On je odgovorio i na pitanje da prokomentariše i rat u Ukrajini.

- Кao sin rata, sve što mogu da kažem je da u ratu niko ne pobjeđuje. Rat je najružnija stvar u životu, najgori izum čovjeka, najgora ideja u historiji.

Vidio sam patnju i siromaštvo u svojoj zemlji, jedino što možete da uradite je da se molite Bogu da se to završi sutra. Rat otvara prazninu u svakoj porodici, zato ne mogu podržati bilo kakav rat protiv bilo koje zemlje - poručio je Đoković za "Corriere dello Sport".

(Ajdin B.)

2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.