16.9.2023. 20:10
3
Poznati komičar i glumac Russell Brand optužen za silovanje i seksualne napade
FOTO: Screenshot
Komičar i glumac Russell Brand optužen je za silovanje, seksualne napade i emocionalno zlostavljanje tokom sedam godina na vrhuncu svoje slave.

Optužbe su iznesene u zajedničkoj istrazi Sunday Timesa, Timesa i Dispatches Channel 4.

Četiri žene navode da su žrtve seksualnih napada između 2006. i 2013. godine.

Brand je negirao optužbe i rekao da su njegove veze bile "uvijek sporazumne".

Tokom godina obuhvaćenih optužbama, Brand je u različito vrijeme imao različite poslove visokog profila, uključujući na BBC Radio 2 i Channel 4, te kao glumac u holivudskim filmovima.

Druge tvrdnje iznesene u okviru istrage uključuju navode o Brandovom kontrolnom, uvredljivom i predatorskom ponašanju.

Istraga je objavljena na web stranici Sunday Timesa, dok će dokumentarac Dispatches, Russell Brand - In Plain Sight, biti emitiran u 21:00 BST na Channel 4.

U petak je Russell Brand objavio video u kojem je negirao "ozbiljne krivične optužbe" za koje je rekao da će biti iznesene protiv njega.

Glumac i komičar je rekao da je dobio pisma od TV kuće i novina, koja sadrže "agresivne napade".

U videu, objavljenom na YouTube-u i X-u, ranije poznatom kao Twitter, Brand je rekao: "Usred ove kanonade zapanjujućih, prilično baroknih napada nalaze se neke vrlo ozbiljne optužbe koje apsolutno pobijam".

(Erna H.) 

3
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.