9.12.2023. 20:50
0
Heroj Juventusa je prije nekoliko godina radio kao keramičar i zidar
Federico Gatti je heroj svih navijača Juventusa ove sezone.

Gatti je, iako štoper, direktno svojim golovima donio pobjede Staroj dami protiv Torina, Monze i aktuelnog prvaka Italije, Napolija.

Ipak, njegova priča je zaista nevjerovatna, te prije nekoliko godina Gatti nije mogao ni sanjati da će ovo biti njegova stvarnost.

Prije samo dvije godine igrao je za italijanskog trećeligaša, Pro Patrije, a tada je radio i kao zidar i keramičar. O tome je govorio u posljednjem intervjuu za italijanske medije.

“Sa 17 godina napustio sam školu kako bih zarađivao za život jer je otac ostao bez posla. Radio sam na gradilištima kao zidar, keramičar i montirao prozore. Budio sam se rano i provodio cijeli dan radeći na otvorenom, bez obzira na vremenske neprilike. Bilo je izuzetno teško, ali to iskustvo me formiralo kao osobu”, rekao je Gatti.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.