8.1.2024. 21:31
0
Andrew Tate dobio spor u vezi oduzete imovine. Uzeli mu aute, satove vrijedne milione eura
Kontroverzni influencer Andrew Tate žalio se rumunjskom sudu tražeći povrat imovine koju su mu zaplijenile vlasti i dobio žalbu, javlja BBC.

U Rumuniji se protiv Tatea vodi istraga zbog optužbi za trgovinu ljudima i silovanje, što on negira. Danas je prizivni sud u Bukureštu naredio novo suđenje za zaplijenjenu Tateovu imovinu, koja uključuje luksuzne automobile.

Tateov brat Tristan i dvije kompanije SC Ground Breaking Development SRL i The Cannon Run Limited također su bili stranke u uspješnoj žalbi.

Braća Tate žalila su se na sudsku presudu iz decembra prošle godine kojom je potvrđena zakonitost zapljene njihove imovine. U presudi koju je danas donio viši sud stoji da se ukida prethodna presuda i upućuje na ponovno suđenje.

Odluka znači da će braća Tate moći na sudu pokrenuti novi postupak za povrat svoje oduzete imovine, piše BBC.

U objavi na društvenoj mreži X Andrew Tate rekao je da će sud sada morati dokazati da je bogatstvo stečeno nezakonito kako bi se opravdala zapljena koja je u toku.

"Neće dokazati ništa jer se to što tvrde nikada nije dogodilo", tvrdi Tate.

Sudski dokumenti objavljeni u junu upućuju na to da su braća Tate skupila milione eura i stekla skupu imovinu i nekretnine kroz svoje poslovne aktivnosti, koje su uključivale sadržaj za odrasle i online kurseve samopomoći.

Braća Tate negiraju optužbe rumunjskih istražitelja da su iskorištavali žene preko svog posla sa sadržajem za odrasle. Tužitelji tvrde da je posao braće djelovao kao kriminalna skupina.

Dvije rumunske saradnice braće Tate također su optužene u junu. Identificirano je sedam navodnih žrtava. Braća su prvi put uhapšena u decembru 2022. i provela su neko vrijeme u zatvoru prije nego što su stavljena u kućni pritvor. Zabranjeno im je napuštati Rumunjsku dok traje istraga.

U januaru 2023. su skupi auti uklonjeni s imanja povezanog s braćom Tate u blizini Bukurešta. U racijama su zaplijenjeni i satovi vrijedni milione eura.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.