15.5.2024. 14:51
0
Baby Lasagna je imao 107 kilograma: Pojavila se njegova stara fotografija. Ne bi ste ga prepoznali
Marko Purišić, 29-godišnji muzičar umjetničkog imena Baby Lasagna, bio je predstavnik Hrvatske na Evroviziji u Malmeu na kojoj je osvojio drugo mjesto.

Iako je dobio najveći broj glasova publike, Lasagna nije uspio da pobjedi Švicarca koji je, glasovima žirija, dospio na prvo mjesto. Hiljade ljudi dočekalo ga je na trgu u Zagrebu. Marko je plakao, potom pjevao svoju numeru i održao emotivan govor uz zahvalnicu za podršku koju je dobio od svog naroda.

Purišić je od maliih nogu pokazivao interesovanje za muziku. Njegova oba roditelja bili su učitelji u osnovnoj školi, a kako sam kaže, vjerovatno bi i on krenuo njihovim stopama da nije zakoračio put muzike. Radio je kao dječiji asistent u osnovnoj školi, a potom upisao studije iz oblasti odnosa s javnošću. Studirao je i inžinjerstvo zvuka u Ljubljani, dok je sve vrijeme gajio ljubav prema muzici.

Baby Lasagna priznaje da je muzikom počeo da se bavi kada je od oca za deveti rođendan tražio i dobio gitaru. Ipak, malo ko bi ga u tom uzrastu prepoznao!

U emisiji na HRT-u koja je bila posvećena životnom putu Baby Lasagne, osvanulo je nekoliko njegovih slika iz tinejdžerskih dana.



Podsjetimo, Marko je jednom prilikom otkrio da nije uvijek izgledao ovako, i da je u jednom periodu imao 107 kilograma.

“Cijeli život sam bio debeljuškast i imao sam u jednom trenutku 107 kg. I onda sam rekao, okej, sad je dosta! Moram nešto da preduzmem. Počeo sam da treniram borilačke vještine. Najviše sam zapeo za Jiu-Jitsu i onda teretana, ishrana i evo sad sam na, ovo jutro sam se mjerio, sad imam 75 kg”, rekao je Lasagna u emisiji ‘Zdravlje na kvadrat’ na Novoj.

(Ajdin B.)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.