14.2.2016. 20:28
0
Sve što trebate znati o brazilskoj depilaciji
Brazilska depilacija je metoda uklanjanja dlačica voskom s venerinog brijega. Postupak je prilično bolan, ali znate kako kažu - za ljepotu morate trpjeti.

Prednost popularne "brazilke" je to što se dlačice čupaju zajedno s korijenom što znači da sporije rastu. 

Ovo su činjenice koje morate imati na umu odlučite li se za brazilsku depilaciju:

Postoje dvije vrste brazilske depilacije

Skidanje dlačica može se uraditi samo na bikini zoni, ali postoji i kompletna brazilka. Ova druga podrazumijeva da se voskom uklanjaju dlačice na cijelom intimnom području, uključujući i dlake zadnjice, odnosno oko anusa. 

Poze

Odlučite li da odete kod kozmetičakre koji će vam uraditi brazilku, morate imati na umu da ćete biti u neobičnim pozama tokom depilacije jer se mora doći do svake dlačice. Takođe, morat će vas dodirivati po svim dijelovima vagine kako bi kompletna depilacija bila uspješna.

Posljedice

Nakon depilacije ćete neko vrijeme osjećati neprijatnost dok hodate ili obavljate nuždu. Takođe, mokraća neko vreme neće izlaziti u mlazu već više nekako raspršeno. 

Nema seksa i drugih aktivnosti

Zaboravite seks najmanje 24 sata nakon depilacije kao i bilo kakvu fizičku aktivnost. Možete pokušati, ali brzo ćete odustati jer vam neće biti prijatno. Naime, koža je nakon čupanja dlaka vrlo iziritirana i posebno osjetljiva, a znoj joj smeta i može izazvati upale. Izbjegavajte i saunu, solarijum, kupanje u bazenu te usku odjeću.

(Adna Zukanović-Zilić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.