20.3.2017. 10:45
0
Kampanja 'Ne diskriminaciji porodilja' u Zenici
Centar za pravnu pomoć ženama u Zenici realizira kampanju "Ne diskriminaciji porodilja", kojom nastoji da ukaže na brojne društvene propuste prema ovoj grupi stanovništva.

Traži se usklađivanje svih prava i uslova koji su potrebni da se ostvare prava na naknade za porodilje, zatim  ujednačenost ovih naknada u svim kantonima, i između zaposlenih i nezaposlenih porodilja.

Kampanjom "Ne diskriminaciji porodilja" zenički Centar za pravnu pomoć ženama nastoji da se ostvari puna zaštita ženskih ljudskih prava, prije svega majki, bez obzira da li su ili nisu u radnom odnosu, da žene budu upoznate sa njihovim pravima i načinima kako da ostvare svoja prava.

Aktivistkinje u Centru za pravnu pomoć ženama ukazuju na neujednačenost porodiljskih naknada na prostoru Federacije BiH, koja je uslovljena različitim zakonskim okvirima po kantonima. Inicijativom i kampanjom u Centru za pravnu pomoć ženama Zenice  traže da se izmijene i ujednače zakonske legislative, koje regulišu ova pitanja i urade jedinstvena rješenja za sve probleme porodilja na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.