26.9.2022. 14:26
0
Hladna princeza izbjegavala je Camillu u širokom luku: ‘Bilo je neugodno jer su obje bile s istim muškarcem‘
Princeza Anne nije baš bila previše oduševljena drugom suprugom svog starijeg brata, kralja Charlesa. Kako prenosi Mirror, princeza je u početku Camillu ‘hladno prihvatila‘ te je iznijela svoje brutalno iskreno stajalište vezano uz njezinu buduću titulu i ulogu u kraljevskoj porodici.

Kraljevska biografkinja Angela Levin u svojoj novoj knjizi otkriva detalje burnog odnosa princeze Anne i Camille, a objasnila je i da je Camilli Anneino ‘hladno ponašanje teško palo‘.

“Kao i mnogim ljudima koji nisu dobro poznavali Anne, Camilli je također bilo teško nositi se s njezinim hladnim ponašanjem koje je u početku bilo pomalo uznemirujuće”, navodi Levin.

Također je otkrila da se ‘Anne godinama protivila ideji da Camilla dobije titulu kraljice supruge‘. Kako navodi u svojoj knjizi, kraljevska princeza jednom je izjavila da ‘Camilla nikada neće biti prava kraljica‘. I ne samo to, jedno se vrijeme Anne ‘držala podalje‘ od kraljice supruge ‘koliko god je to bilo moguće‘, a tu je praksu nastavljala primjenjivati godinama.

“Princeza Anne je navodno isprva hladno prihvatila Camillu. Slaba joj je utjeha bila činjenica da je princeza također imala hladnu vezu s Dianom, za koju također nije imala vremena prije nego što se ona udala za Charlesa, a bila je hladna i prema Sarah, vojvotkinji od Yorka”, navodi Levin.

Komentirajući prošle veze kraljevskog para, stručnjakinja je napomenula i da je ‘njezin odnos s Camillom bio posebno neugodan jer su obje bile u vezi s Andrewom Parkerom Bowlesom‘.

Andrew Parker Bowles, umirovljeni vojni časnik, bivši je suprug kraljice supruge Camille, međutim princeza Anne također je ranije bila romantično povezana s njim, dok su izlazili u sedamdesetima.

Međutim, odnos između Bowlesa i princeze Anne nije imao budućnosti s obzirom na to da je on rimokatolik i stoga njihov brak ‘nije dolazi u obzir‘ za kraljevsku porodicu. Anne se 1973. godine udala za kapetana Marka Phillipsa, s kojim je dobila dvoje djece, Petera Phillipsa i Zaru Tindall – međutim, njihov je brak završio razvodom 1992. godine.

Camilla se od Bowlesa rastala 1995., a prije toga su godinama živjeli odvojeno. S njim je dobila sina Toma Parkera Bowlesa i kćer Lauru Lopes, a danas je u braku s Charlesom.

“Vrijeme je dokazalo da liječi sve rane i Anne sada zna koliko je Camilla naporno radila za monarhiju i koliko je snažan njen osjećaj dužnosti. Postupno je postala popustljivija prema njoj”, zaključuje Levin.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.