22.11.2022. 18:07
0
Priča o vojvotkinji od Argyllja: Muža prevarila s 88 ljubavnika, ostala trudna s 15 godina
Priča o Margaret Campbell, vojvotkinji od Argyllja je jedna od čudnijih u historiji Velike Britanije.

Ako ste dosad mislili da je strastvena desetljećima duga afera princa Charlesa i Camille Parker Bowles bila vatrena i razvratna, razmislite ponovno. Naime, u historiji kraljevske porodice postoje puno zanimljiviji i sočniji seks-skandali, a titula najperverznije vojvotkinje svih vremena i dalje pripada Margaret Campbell, odnosno vojvotkinji od Argylla.



O njenim se skandalima snimila i serija, kao i brojni dokumentarci, a na TV ekranima ju je čak utjelovila i Claire Foy u seriji ‘Vrlo britanski skandal’. Naime, Margaret je bila senzacija svog doba – slobodoumna žena koja je voljela koga god je željela i kad god je to željela. Iako nije rođena kao aristokratkinja, zahvaljujući svom šarmu se udala za vojvodu, a zatim krenula redati skandale koji se i danas sa zanimanjem prepričavaju.

Dakle, Margaret je bila rođena u iznimno bogatoj porodici koja je bila među najutjecajnijima u Velikoj Britaniji početkom 20. stoljeća. Margaret je tako odrasla u ljepoticu plavih očiju i tamne kose, a koja je oduvijek znala kako se svidjeti muškarcima. Imala je samo 15 godina kada je prvi puta ostala trudna i to s filmskom zvijezdom, tada 18-godišnjim Davidom Nivenom. Njen ju je otac poslao na abortus, a mlada Margaret se ubrzo nakon što je trudnoća zataškana postala zaručnica princa Ali Khana, uglednog diplomata. No, ni ta ljubav nije potrajala jer su ih roditelji razdvojili zbog različitosti u vjeri.

Margaret je u tim godinama imala još dvije afere sa utjecajnim, poželjnim mladićima tog doba, ali je na kraju izgubila glavu za bogatim američkim golferom Charlesom Sweeneyjem. Par je 1933. razmijenio bračna zavjete na glamuroznom vjenčanju u Londonu, koje je proglašeno spektaklom godine – pozvano je 2.000 gostiju, a još 3.000 ljudi okupiralo je ulaz u zgradu gdje se slavilo – sve ne bi li vidjeli mladence.

– Period između 1930. i 1933. bio je prepun veselja i zabave. Bio je to raj. Nepomućeni raj. Tri zabave po večeri. Nijedna ozbiljna misao u glavi. Blaženstvo. Mislim da se nitko nikada nije tako dobro provodio kao ja. Niko, niko, niko, ispričala je vojvotkinja jednom prilikom.

S golferom je ostala u braku sve do 1947, a Margaret je tijekom 14 godina imala čak osam pobačaja i rodila je jedno mrtvorođeno dijete, dok na kraju nije uspjela postati majka troje djece.
Nakon razvoda je 1951. uplovila u novi brak. Tada je rekla sudbonosno ‘da’ vojvodi od Argylla, bogatom plemiću koji je bio alkoholičar, kockar i manipulator. Trošio je bogatstvo na kocku i žene, a kada Margaretin otac više nije želio plaćati njihove račune odlučio se razvesti od svoje žene. No, za to je morao imati dobar razlog pa ga je i pronašao i tako vojvotkinji zauvijek promijenio život.



– Imala sam bogatstvo, dobro sam izgledala. Kao mladu ženu, stalno su me fotografirali, pisali o meni, laskali mi, divili mi se, uvrstili me na listu deset najbolje odjevenih žena na svijetu. Postala sam vojvotkinja i gospodarica starog zamka. Život mi je očito bio posut ružama čitavim putem, rekla je jednom Margaret, a ova izjava najbolje ilustrira njena nastojanja da slika o njenom životu uvijek bude idilična – iako je realnost često bila posve sumorna.

Naime, za nju se sve urušilo kada je jednom prilikom njen suprug vojvoda provalio u njenu vilu i tražio sluge da mu otkriju sve tajne pretince gdje je njegova žena skrivala svoja pisma i dragocjenosti. Tu je napokon i našao dokazni materijal koji mu je trebao za razvod. Naime, odlučio je nepovratno uništiti svoju suprugu jer je otkrio fotografiju gdje Margaret pozira u krilu golog muškarca, dok je i sama naga.

To je bio jak dokaz preljuba koji je vojvodi omogućio da se od nje razvede i pri tome dobije izdašnu svotu u brakorazvodnoj parnici. Osim što je vojvoda na sudu dao imena tri glavna osumnjičena ljubavnika, sucu je priložio i spisak od 88 muškaraca za koje se vjeruje da ga je s njima Margaret prevarila, piše Story.hr, prenosi N1. 



(A.R.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.