15.10.2015. 9:05
0
Rukomet: IO RSBiH raspravljala o produženju ugovora selektoru Markoviću
Sjednica Izvršnog odbora Rukomatnog saveza (RS) Bosne i Hercegovine, na kojoj će se između ostalog, raspravljati i o produženju ugovora selektoru muške seniorske reprezentacije Draganu Markoviću bit će održana u četvrtak.

Po riječima generalnog sekretara RSBiH Smaje Karačića, selektor ima važeći ugovor do 31. oktobra.  

- IO RSBiH će sutra razmatrati situaciju oko isticanja selektorovog ugovora i donijeti odluku da li će se ići u njegovo produženje ili ne. Tu je početak i kraj svake priče. Selektora Markovića niko nije smijenio i sve senzacionalne  vijesti koje se objavljuju ovih dana nemaju nikavog smisla. Jednostavno imamo činjenicu da  selektoru ističe ugovor i da se IO, kao jedino tijelo u savezu koje imenuje selektora, mora odrediti  prema tome. Koju će odluku članovi IO donijeti ne znam - kazao je Karačić za Fenu.  

U međuvremenu Marković je objavio spisak igrača za nastup na kvalifikacijama za SP. 

- Selektor je objavio spisak i on je zvanično objavljen na stranici saveza, to za nas nije nikakav problem - kazao je Karačić. 
 
Sastanak IO RSBiH biće održan u četvrtak u 17 sati u prostorijama Saveza. 
 
Na Markovićevom širem spisku je 28 imena za predstojeće dvije utakmice kvalifikacijama za SP 2017. sa Slovačkom i Litvanijom. 

Na spisku su: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić, Nikola Prce, Ivan Milas, Mirsad Terzić, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Tarabochia, Goran Daničić, Dejan Malinović, Kosta Savić, Marko Panić, Senjamin Burić, Vladimir Vranješ, Adnan Šabanović, Damir Efendić, Haris Begić, Vladan Lončar, Damir Halilković, Elmir Građan, Anes Bečić, Stefan Janković, Duško Čelica i Dejan Šešić. 

Najbolji bh. rukometaši okupit će se 30. oktobra, a prvi meč na rasporedu je 4. novembra sa Slovačkom u Tuzli.

(Fena) 

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.