29.12.2015. 11:07
0
Danas počinje turneja Četiri skakaonice: Slovenac Peter Prevc favorit u Obersdorfu
Novogodišnja turneja Četiri skakaonice u skijaškim skokovima 64. put počet će danas u njemačkom Obersdorfu, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema mišljenjima mnogih, favorit za osvajanje trofeja na najprestižnijem sportskom događaju svake godine pred i nakon novogodišnjih praznika je vodeći u dosadašnjem toku sezone Svjetskog kupa, Slovenac Peter Prevc. Konkurenciju za prvo mjesto u Obersdorfu, ali i za ukupnog pobjednika turneje imat će među Nijemcima Severinu Freundu, trenutno drugoplasiranom u Svjetskom kupu, te Richardu Freitagu. U favorite za najviše plasmane ubrajaju se i Norvežani  Kenneth Gangnes, Johann Forfang, Daniel Andre Tande, te japanski veteran Noriaki Kasai, kao i Švicarac Simon Ammann.

Takmičenje najboljih skijaša skakača u Obersdorfu počinje danas u 17:15 sati, a turneja potom seli u njemački ski centar Garmisch-Partenkirchen. U Garmischu najbolji skakači umijeće će pokazati 1. januara. Treća "runda" održat će se u austrijskom Innsbrucku trećeg dana u 2016. godini. Tradicionalno finalno na programu je, takođe u Austriji, odnosno 6. januara u Bishoschofenu.

Titulu pobjednika Četiri skakaonice iz prošle sezone brani Austrijanac Stefan Kraft.

Prva turneja održana je u sezoni 1952/1953. Premijerni  pobjednik kultnog takmičenja u kalendaru ski skokova bio je Austrijanac Sepp Bradl.

Rekorderi po broju naslova ukupnog pobjednika turneje su Austrijanci, Nijemci i Finci sa po 16 titula. Finac Janne Ahonen sa pet trijumfa najbolji je u historiji osvajača Četiri skakaonice, navodi Anadolu Agency. 

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.