14.5.2016. 20:30
0
Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu: Finska nezaustavljiva
Finska je sve svoje golove postigla u durog trećini, a strijelci su bili Esa Lindell, Aleksander Barkov i Patrik Laine. Počasni gol za Francuze postigao je u posljednjem periodu igre Pierre-Edouard Bellemare.

Reprezentacija Finske je nezaustavljiva u dosadašnjem toku Svjetskog prvenstva u hokeju na ledu. Finci su u petom kolu grupe „B“, prve faze takmičenja, sa 3:1 savladali Francusku i tako nastavili pobjedonosni niz, javlja Anadolu Agency (AA).

Finska je sve svoje golove postigla u drugoj trećini, a strijelci su bili Esa Lindell, Aleksander Barkov i Patrik Laine. Počasni gol za Francuze postigao je u posljednjem periodu igre Pierre-Edouard Bellemare.

Finci sa maksimalnih 15 bodova drže lidersku poziciju u grupi „B“. Druga je Kanada sa 12 i utakmicom manje, a treće Sjedinjene Američke Države sa devet. U grupi „A“ prva je Češka Republika sa 14, a slijede je Rusija sa 12 i Švedska sa 11 bodova.

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu održava se u ruskom St. Petersburgu od 6. do 22. maja. 


(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.