9.6.2016. 15:18
0
Korkarić pred veliki okršaj sa Šveđanima: Borit ćemo se svim srcem da obradujemo naciju
Rukomena reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju u švedskom gradu Vaxjo protiv domaće selekcije igra prvi susret dodatnih kvalifikacija (baraž) za nastup na svjetskom prvenstvu 2017. godine u Francuskoj.

Najbolji rukometaši BiH danas u Mostaru završavaju devetodnevne pripreme i sutra u popodnevnim satima iz Sarajeva putuju za Švedsku.

Po riječima trenera bh. tima Zuhdije Korkarića, pomoćnika selektora Dragana Markovića, pripreme su bile uspješne i ekipa spremno dočekuje susrete sa Šveđanima.

- Sve što smo zamislili uglavnom smo odradili u Mostaru. Jako su nam pomogle prijateljske utakmice sa Crnom Gorom. Nemamo ozbiljnije povrijeđenih igrača, a jedino je Malinović trenirao s posebnim tretmanom zbog povrede ramena, ali smatram da će i on biti spreman za utakmicu u Švedskoj - kazao je Korkarić za Fenu.

Prije dvje godine bh. rukometaši su u baražu za SP u Kuvajtu eliminirali  favoriziranu ekipu Islada i prvi put izborili nastup na velikom međunarodnom takmičenju.

- Učinićemo sve da možda odigramo i bolje nego tada na Islandu. Ako ništa  drugo, sada imamo više iskustva, ali protiv Švedske biće jako teško. Šveđani su veliki favoriti, imaju veliki broj rukometaša koji igraju u vrhunskim ligama, ali borićemo se  svim srcem da obradujemo naciju, kako u Švedskoj tako i u Sarajevu - istaknuo je Korkarić. 

Po dolasku u Švedsku, reprezentacija će  sutra u večernjim satima obaviti trening, a do nedjeljnog susreta, koji će se igrati u 13.30 sati, u subotu su planirana još dva treninga.

Ekipa se u vraća u Sarajevo u ponedjeljak u popodnevnim satima a uvečer će obaviti prvi trening.

Revanš je programu u srijedu u dvorani "Mirza Delibašić" - KSC Skednerija od 20.15 sati.

Parovi baraža za SP 2017. (12./15. juna):
Švedska - Bosna i Hercegovina
Češka - Makedonija
Poljska - Holandija
Rusija - Crna Gora
Srbija - Mađarska
Island - Portugal
Slovenija - Norveška
Bjelorusija - Latvija
Danska - Austrija

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.