26.7.2016. 15:30
0
Nakon Australije i Bjelorusija negoduje zbog "nehigijenskih" uslova u Olimpijskom selu u Riju
Olimpijski tim Bjelorusije nazvao je Olimpijsko selo u Rio de Janeiru nehigijenskim, dan nakon što su Australci odbili smještaj u tom kompleksu zbog nezadovoljavajućih higijenskih uslova, prenosi Anadolu Agency (AA).

Olimpijski tim Bjelorusije žalio se da u rezidencijalnom kompleksu u Barra de Tijuci nema tople vode i da se zbog neispravnog kanalizacionog sistema dešavaju restrikcije vode. 
Olimpijski komitet Bjelorusije je na svojoj internet stranici objavio slike prljavih prozora i tuš kabina istakavši kako je "organizatorskom odboru u Riju ostalo još mnogo da učine kako bi uslovi boravka ispunili sve sanitarne zahtjeve."

Australska olimpijska delegacija je saopštila u nedjelju da njihovi sportisti i članovi delegacije za vrijeme Olimpijskih igara u Rio de Janeiru neće biti smješteni u Olimpijskom selu, već u obližnjim hotelima sve dok se ne riješe brojni problemi prisutni u tom kompleksu.

"To nisu uslovi dostojni Olimpijskih igara. Voda curi po zidovima pored električnih instalacija, što je vrlo opasno po sportiste. Na podovima se stvaraju lokve, po hodnicima nema rasvjete. Već duže vrijeme upozoravamo organizatore na ove probleme. Tražili smo način da riješe ove probleme, ali očito nisu uspjeli", kazala je šefica australske olimpijske delegacije Kitty Chiller.

Britanski mediji javljaju da je dvije sedmice prije početka Olimpijskih igara, organizacijski odbor u Riju priznao kako 19 od 31 zgrade u Olimpijskom selu nije prošlo testove sigurnosti. 

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.