12.11.2016. 19:23
0
Hamilton najbrži u kvalifikacijama u Sao Paolu
Najbolju startnu poziciju (pole position) na sutrašnjoj predzadnjoj utrci sezone svjetskog prvenstva u formuli 1 osvojio je branilac naslova Lewis Hamilton.

Britanac je u brazilskom Sao Paulu u današnjim kvalifikacijama za desetinku sekunde bio brži od vodećeg vozača u ukupnom poretku, timskog kolege Nica Rosberga.  
 
Hamilton je bio najbrži i na dva slobodna treninga u Brazilu, gdje već može izgubiti bitku za naskov prvaka. To mu je bio 60. ''pole position'' u karijeri, treći u ovoj sezoni. Rosberg je bio nešto sporiji, a trku će početi s drugog mjesta. 

Rosberg dvije trke do kraja prvenstva ima 19 bodova prednosti ispred Hamiltona, zbog čega može voziti trku bez većeg pritiska i doći do naslova na zadnjoj vožnji u Abu Dabiju. 

Trka će na stazi ''Interlagos'' početi sutra u 17.00 sati po srednjoevropskom vremenu.


(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.