24.1.2018. 18:45
0
Remi rukometaša Češke i Slovenije, Bjelorusija pobijedila Srbiju
Reprezentacije Slovenije i Češke Republike odigrale su neriješeno 26:26 u prvom meču posljednjeg kola druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Objema reprezentacijama je za osvajanje drugog mjesta u grupi II bila potrebna pobjeda, ali je meč u Varaždinu okončan remijem, kojim nešto zadovoljniji mogu biti Česi. Trenutno imaju pet bodova i u konačnici bi mogli biti treći, ukoliko susret između Njemačke i Španije ne završi remijem. Treće mjesto u grupi, inače, donosi borbu za peto mjesto na EP-u, dok dvije prvoplasirane ekipe iz obje grupe igraju polufinale. 

U grupi I u Zagrebu je Bjelorusija pobijedila Srbiju sa 32:27. Ekipe su uoči ovog duela zauzimale posljednja dva mjesta u grupi i meč nije imao veći rezultatski značaj. 

Do kraja grupne faze preostalo je da se večeras odigraju još četiri utakmice, po dvije u obje grupe. 

U grupi I najzanimljiviji meč bit će odigran u 20.30 između Francuske i domaćina Hrvatske. Hrvatima je za plasman potrebna pobjeda, a među četiri najbolje ekipe može je odvesti i remi u slučaju pobjede Norveške nad Švedskom u meču koji počinje u 18.15 sati.

Kada je u pitanju grupa II Španija i Njemačka odlučuju o ekipi koja će se u polufinalu pridružiti Danskoj. Meč počinje u 20.30, a prije tog susreta snage će odmjeriti Danska i Makedonija.


(Fena/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.