26.9.2018. 16:30
0
Judo - Larisa Cerić osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu u Bakuu
Najbolja bosanskohercegovačka judistkinja Larisa Cerić osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Bakuu.

U konkurenciji 33 takmičarke u kategoriji više od 78 kilograma Cerić je na putu do medalje  zabilježila četiri pobjede uz jedan poraz. 

U eliminacijama je naprije  savladala Slovenku  Anamari Velešnek, a zatim Ukrajinku Ginu Tarasovu  i domaću takmičarku  Irinu Kindžersku.

Nakon polufinalnog poraza od nove svjetske prvakinje  Japanke Sarah  Asahine, Cerić je u borbi za treće mjesto bila bolja od u Britanke Sarah Adlington.

Srebrenu medalju osvojila je Kubanka  Idalys Ortiz, dok je drugu bronzu uz Larisu Cerić izborila Brazilka  Maria Suelen Altheman. 

U najtežoj muškoj kategoriji više od sto kilograma danas je nastupio bh. reprezentativac Harun Sadiković kojeg je na startu eliminirao Japanac Yusei Ogawa. 



(FENA / Lejla Trle)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.