20.1.2019. 19:43
0
Hrvati olako shvatili Brazil, pa se doveli u tešku situaciju: Za prolazak u polufinale moraju pobijediti Njemačku i Francusku
Rukometaši Hrvatske danas su doživjeli prvi poraz na Svjetskom prvenstvu, a bolji od njih bili su Brazilci koji su slavili rezultatom 29:26.

Brazilci su odlično otvorili utakmicu i odmah nagovijestili da Hrvatima neće biti nimalo lako. Odmah su poveli sa 3:1, a prednost su održavali tokom cijelog prvog dijela utakmice. U jednom trenutku su imali i prednost od šest golova (11:5). A na pauzu se otišlo pri rezultatu od 17:13 za Brazil.

U nastavku utakmice, sličan scenarij. Odmah po otvaranju drugog dijela utakmice, Brazilci su napravili seriju od 3:0, te dobar dio utakmice održavali prednost od pet, šest golova prednosti. Ipak, nešto manje od 10 minuta pred kraj susreta, Hrvatska se vratila na minus jedan, no Karioke nisu posustajale, igrali su dobru odbranu, te nisu dozvoljavali da Hrvatska stigne do izjednačenja. Susret je završen sa 29:26.

Hrvatska je dosta olako shvatila Brazil, te su se nadali da će im to biti sigurna dva boda. Međutim, stanje je sada dosta teže, ali vrlo jasno. Kauboji, kako bi se plasirali u polufinale, moraju pobijediti Njemačku i Francusku.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.