10.1.2020. 18:49
0
Reli Dakar: Carlos Sainz i Ricky Brabec zadržali vodstvo
Španjolski vozač Carlos Sainz (Mini) i američki motociklist Ricky Brabec (Honda) ostali su na vodećim pozicijama u ukupnom redoslijedu svojih kategorija nakon šeste etape Relija Dakar, koji se ove godine održava na području Saudijske Arabije.

U šestoj etapi natjecatelje je čekao put od 477 kilometara, nakon kojih je Brabec na cilj stigao prvi među motociklistima nakon četiri sata, 36 minuta i 28 sekundi, dok je Sainz bio drugi među automobilistima, a za pobjednikom etape Francuzom Stephaneom Peterhanselom (Mini) je zaostao jednu minutu i 35 sekundi, javila je Hina.

U ukupnom redoslijedu je Sainz povećao prednost u odnosu na branitelja naslova Katarca Nassera Al-Attiyahom na 7:46 minuta, dok je Brabecova prednost pred drugoplasiranim Čileancem Pablom Quintanillom (Husqvarna) 20:56 minuta.

U subotu je dan odmora.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.