13.2.2020. 13:07
0
Tokio ne razmišlja o otkazivanju Ljetnih olimpijski igara
Direktor Olimpijskih igara u Tokiju 2020 Yoshiro Mori demantirao je pisanje nekih medija da će se najveći sportski događaj ove godine otkazati zbog prijetnje od koronavirusa.

"Nakon pojave virusa svijetom kruži gomila neodgovornih laži, a jedna od njih je i ta da se OI neće održati. Jasno poručujemo da nismo ni razmišljali o toj mogućnosti", kazao je Mori 162 dana prije početka Igara.

Japanska vlada pod udarom je medija, jer je neuspješno pokušala zaustaviti koronavirus da prodre na japansko tlo, a gradonačelnica Tokija Yuriko Koike najavljuje temeljite za zaštitu zdravlja ljudi na OI, prenosi Hina.

Od virusa je oboljelo 60.000 ljudi, a umrlo ih je 1355, dok su širom Azije otkazana velika međunarodna sportska natjecanja.

Olimpijske kvalifikacije u košarci i boksu, koje su se trebale održati u Kini, već su otkazane kao i VN Kine u Formuli 1, koja je trebala biti tek sredinom travnja.

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.