15.3.2020. 16:00
0
Formula 1 planira odgođene utrke pomjeriti za august, ukida se ljetna pauza u F1?!
Kao i većina svih sportskih manifestacija širom svijeta, odgođen je početak i nove sezone u Formuli 1, koja je trebala početi danas utrkom za VN Australije.

Piše: Haris Ahbabović

Odgođene su i utrke u Bahreinu i Vijetnamu, a već ranije je odgođena VN Kine. Postoji opcija da šampionat počne početkom ili krajem maja, ali sve zavisi od situacije sa koronavirusom.

Uprkos svemu tome, Ross Brawn, izvršni direktor F1, vjeruje da će sezona biti uzbudljiva, te da bi se otkazane utrke mogle pomjeriti eventualno za august, kada je predviđena ljetna pauza.

"Razmišljam da bismo oslobađanjem odmora u augustu sebi omogućili vikende tokom kojih možemo da imamo trke. I smatram da možemo da napravimo izuzetno dobar kalendar za ostatak godine", rekao je Brawn za Sky Sports.

"Vjerujem da možemo da imamo 17-18 trka, a možda i više. Malo ćemo ih zgusnuti, ali sve zavisi od toga kada će sezona početi”, rekao je Brawn.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.