14.2.2016. 21:26
0
Izvrstan nastup Elvedine Muzaferija na Olimpijskim igrama mladih
Danas su na sniježnim terenima u okolini Lillehammera u okviru Olimpijskih igara mladih svoj nastup imala tri takmičara iz Bosne i Hercegovine.

Elvedina Muzaferija, nakon što je jučer ostvarila 25. poziciju u superveleslalomu, danas je u disciplini alpska kombinacija, gdje su vožene po jedna utrka u superveleslalomu i slalomu, zabilježila izvrsno 16. mjesto od 42 takmičarke koliko ih se pojavilo na startu. Uprkos grešci koju je načinila prilikom jednog skoka u vožnji superveleslaloma što ju je primoralo da koči kako bi se vratila na stazu, Elvedina je smogla snage i znanja da u slalomskoj utrci znatno poboljša svoj rezultat, te ostvari jedan od najboljih plasmana u historiji za Bosnu i Hercegovinu na olimpijskim takmičenjima u zimskim sportovima. Naša skijašica je nakon superveleslaloma zauzimala 22. mjesto sa vremenom 1:18:45 i zaostajala je 5:01 sekundu za tada vodećom Švicarkinjom Melanie Meillard. Skijašku utrku je Elvedina završila na 13. mjestu sa vremenom 45:08 sekundi, što je u konačnici bilo dovoljno za 16. mjesto u disciplini alpska kombinacija. Inače na pobjedničkom postolju svoje mjesto su našle dvije Švicarkinje, Aline Danioth (zlato) i Melanie Meillard (srebro), te Njemica Katrin Hirtl-Stanggassinger (bronca).

Sa nestrpljenjem očekujemo nastup naše skijaške nade u disciplini slalom, koja je na rasporedu u četvrtak, 18.02., nadajući se da će se Elvedinino ime naći među prvih 10 takmičarki na kraju utrke što bi ujedno predstavljalo fantastičan uspijeh za skijaški sport u BiH.

Pored Muzaferije, danas su svoj prvi nastup na Olimpijskim igrama mladih ostvarili i biatlonci Boris Škipina i Teodora Đukić. Boris je u disciplini sprint na dionici od 7,5km završio na 47. mjestu, dok je Teodora u istoj disciplini ali na dionici dugoj 6km zabilježila 48. poziciju. Upravo njih dvoje će se i sutra, u ponedjeljak, pojaviti na borilištima Igara i to na dionici od 10km (Boris Škipina) i 7,5km (Teodora Đukić), saopćeno je iz Olimpijskog komiteta BiH. 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.