12.3.2016. 14:13
2
Dževad Poturak nakon sinoćnjeg poraza u Zetri: Povrijedio sam biceps i to me je spriječilo da odradim borbu na zadovoljavajući način
Poljski kickbokser Michael Tyrunski postao je novi svjetski šampion WAKO federacije, nakon meča sa Dževadom Poturkom na borilačkoj manifestaciji NO LIMIT 8 - Fighting Network, održanoj sinoć u Olimpijskoj dvorani Zetra u Sarajevu.

Tyrinski je odlukom sudija 2:1 u petoj rundi odnio pobjedu nad Poturkom.

- U drugoj polovini treće runde povrijedio sam biceps i to me je spriječilo da odradim borbu na zadovoljavajući način - kazao je Poturak koji 12 godina nije bio izgubio meč u BiH, te čestitao svom protivniku.

Poljski borac ponosan je na ovu pobjedu, ali u isto vrijeme veliku čast mu je činila prilika da se bori protiv, kako je rekao, "bh. legende".

- U Poljskoj imamo izreku koja kaže da ukoliko želiš da budeš legenda, onda moraš pobijediti legendu. To sam ja večeras i uradio, borio sam se protiv Poturka i pobijedio legendu - rekao je Tyrunski, dodajući da je borba bila fantastična i da veoma cijeni bh. borca.

Pobjednik turnira osam najboljih K-1 boraca iz BiH i regije je Igor Emkić iz Tuzle.

Nakon što je prethodno savladao Crnogorca Miloša Vulovića i bh. borca Darija Kadića, Emkić se u finalu susreo sa Tonijem Mikelićem iz Hrvatske, kada je odnio pobjedu nokautom u prvoj rundi meča.  

- Trebat će malo vremena da saberem sve utiske, trener i ja pregledat ćemo borbe da vidimo šta smo napravili. Ono što smo vježbali ranije, to sam i uradio na meču. Više sam nego zadovoljan, kada vidim svoj tim koliko su sretni, onda vidim da sam napravio pravu stvar - rekao je Emkić.

Dodao je da je on samo finalni produkt te da mnogo ljudi stoji iza njega, tako da je, kako je rekao, "ova pobjeda i njihov ponos, koliko i moj".

Publika je sinoć mogla vidjeti i tri Superfight borbe, Francuz Gibril Greezli porazio je Rumuna Anghel Cordos, bh. borac Elmir Mehić predao borbu Holanđaninu Stevenu Rezeeghtu, a Turčin Erhan Deniz pobijedio je Grka Christosa Soulasa.

(Fena)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.