3.5.2016. 11:32
1
Nogu izgubio u ratu u Tešnju, a danas je svjetski prvak u Thai kick boksu!
Da bi jedan čovjek sa hendikepom od života dobio sve što želi mora da bude kao Senaid Salkičević, da ima volju za životom, želju za uspjehom i snagu za opstankom.
Nogu je ovaj vrsni sportaš izgubio u ratu u rodnom Tešnju, a danas je jedan od najuspješnijih boraca u Thai kick boksu u Njemačkoj. 

Igrajući fudbal sa ocem, pala je granata koja je Senaida ostavila invalidom, a njegovog oca ubila. 
Međutim, nije pokleknuo, već se u njemu probudio onaj bosanski inat koji ga je doveo u vrh najvećih, najboljih i najjačih, prenosi Avaz.

- Mnogi me vide kao vrlo lakog protivnika. Kada su me pozvali na Svjetsko prvenstvo u Rumuniju gledali su me kao žrtvu, ali doživjeli su iznenađenje. Vratio sam se s pojasom svjetskog prvaka - rekao nam je Senaid.

Dobio je i licencu za trenera, pa sada želi da pomogne mladima, a ponajviše da na pravi put izvede najtalentovanije osobe, buduće svjetske prvake, piše Avaz.

 - Nisam zapostavio ni sebe, pa tako sa mojim trenerom Dinom Zmikićem iz Sarajeva se pripremam za jedan veliki sportski spektakl, koji bi me još više učvrstio u svijetu najboljih u Thai i kick boksu. 

(Alen Avdić)
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.