4.5.2016. 13:26
0
Iron Puki za evropsku titulu bori se protiv Vaclava Polaka
Edin Puhalo alias Iron Puki sutra putuje u Njemačku gdje će se u Munchenu u subotu boriti Vaclava Polaka za naslov prvaka Evrope u UBF verziji. Naš uspješni profesionalni bokser završne pripreme obavio je u Ulcinju u Crnoj Gori, gdje je sa trenerom Narcisom Kalajdžićem trenirao posljednjih deset dana.
- Potpuno sam spreman za predstojeći meč. Nikada nisam bio bolje fizički spreman, a sigurno da velike zasluge pripadaju treneru Kalajdžiću, ali i odličnim uslovima u Ulcinju gdje sam bio smješten u vili “Edita”. Za Polaka sam potpuno taktički spreman i nadam se da će završiti na podu prije kraja meča – kaže Iron Puki. 

Meč za titulu prvaka Evrope u UBF verziji Puhalo je trebao imati 16.aprila u Poljskoj, gdje mu je portivnik trebao biti Marokanac Mounir Toumi. Puhalo iza sebe ima zavidnu boksersku karijeru. Titulu Interkontinentalnog prvaka u WBF asocijaciji osvojio je 16. jula 2015. godine pobjedivši Janoša Lakatoša iz Mađarske – nokautom u 3. rundi. Titulu je odbranio, iste godine, 29.oktobra, pobjedivši izazivača Branislava Plavšica nokautom u 2. rundi u Domu Mladih u Sarajevu.
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.