24.5.2016. 17:08
0
Veliki uspjeh TKD Željezničar na turniru u Karlovcu
Tokom proteklog vikenda, Karlovac u susjednoj Republici Hrvatskoj bio je domaćin vrlo jakog međunarodnog taekwondo turnira „Croatia Karlovac Open 2016“. Na turniru su učestvovala 793 takmičara iz 77 klubova iz jedanaest zemalja, a među njima i članovi TKD Željezničar iz Sarajeva.
Nakon zapaženih rezultata koje su ostvarili na državnom prvenstvu koje je održano u martu tekuće godine u Bijeljini, članovi TKD Željezničar i iz Karlovca nose lijepe uspomene, ali i medalje. Malu ekspediciju, koju je činilo sedam kadeta i jedan senior, predvodili su treneri Emir Čajić i Edin Kadrić, a u Sarajevo su se vratili sa osam medalja.

Dva zlata osvojili su Adrian Požeg (mali olimpijac) i Fatić Muhamed (kadet), srebrom su se okitili Namik Kurić (kadet) i Muftić Rijad (senior), dok su bronzana odličja osvojili kadeti Lana Avdović, Una Baljo, Luka Lenert i Feđa Arnautović.

Moram priznati da smo prijatno iznenađeni rezultatima naših polaznika na turniru u Hrvatskoj. Otišli smo tamo s ubijeđenjem da je jedino važno da se takmičimo, a vratili smo se kao pobjednici i sa osam medalja“, kazao je Emir Čajić, jedan od trenera u TKD Željezničar.

Smatram da medalje koje smo osvojili u Karlovcu nisu slučajnost i samo su jedna u nizu potvrda našeg mukotrpnog rada sa najmlađima koji su pokazali da su talentovani i pravi profesionalci“, dodao je njegov kolega Edin Kadrić.

Obojica trenera su sretni zbog uspjeha malih takmičara, koji treniraju nepune dvije godine, i vjeruju da bi rezultat bio i bolji da su bili u mogućnosti u Karlovac povesti kompletnu kadetsku ekipu, ali je to bilo nemoguće zbog nedostatka finansijskih sredstava.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.