29.5.2016. 13:13
2
MMA borac dobio brutalnu pouku iz ljubaznosti i fair-playa
Dok boks, MMA i ostali borilački sportovi mogu nekima djelovati brutalno, u svima njima postoji tradicionalni kodeks ponašanja čije kršenje ne vole ni sudionici ni publika.

Svaki borac želi pobijediti, ali sportsko ponašanje i poštovanje protivnika su temeljne vrijednosti na kojima se razvio sport. Imajući to na umu, vrijedi spomenuti i da je kršenje tih, najčešće nepisanih pravila jako, jako loša ideja.

U snimci koja se pojavila na internetu, jedan MMA borac uči svog protivnika važnosti ljubaznosti uz pomoć teških batina.

Prije nego počne borba protivnici se dodirnu rukavicama, ali jedan od ovih boraca je to nadmeno odbio – što je znak ogromnog nepoštivanja protivnika.

Pogledate li video, uvjerit ćete se da je vrijedilo. Pogotovo ako vjerujete u pravila sportskog ponašanja, možda nikada prije niste toliko uživali gledajući kako netko dobiva batine.
A ako ikada ijedan borac zaslužio više batina, mi ga još nismo vidjeli. Ne zagovaramo nasilje, ali neki ljudi baš ne razumiju neki drugi način poučavanja, piše webcafe.hr.




Anesa Agović
2
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.