7.8.2016. 13:20
0
Srpskim sportistima na Olimpijadi preporučeno da napuste postolje ukoliko na istom budu sportisti s Kosova
Ministar sporta Srbije Vanja Udovičić rekao je da je razočaran odlukom da se samoproglašenom Kosovu dozvoli učešće na Olimpijskim igrama, jer ona pokazuje da politika ipak postoji u sportu.

On je izjavio da su Vlada i svi sportski savezi Srbije preporučili srpskim sportistima na Olimpijskim igrama u Riju da napuste pobjedničko postolje, ako se ne njemu nađu zajedno sa nekim od sportistom Kosova. 

Udovičić je istakao da je to preporuka, a da je konačna odluka ipak na samim takmičarima, napominjući da kao sportista, ni sam ne zna kako bi on lično postupio u takvoj situaciji. 

"Ne možemo da slušamo himnu i gledamo zastavu. Mi smo kao odgovorna vlada dali preporuku kako naš sportista treba da se ponaša u toj situaciji, ali smo rekli - ajmo prvo da se sportista takmiči, jer ne želimo da ugrozimo našeg sportistu na putu ka medalji", rekao je Udovičić za televiziju "Pink". 

(Srna)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.