24.8.2016. 14:45
0
Uprkos velikom podbačaju naših sportista na Olimpijadi, predsjednik OKBiH poručuje: Moramo biti zadovoljni ovim rezultatima
Članovi Olimpijskog komiteta BiH i bosanskohercegovačka streljačica Tatjana Đekanović doputovali su u Sarajevo iz brazilskog Rio de Janeira, gdje su najbolji sportisti BiH nastupili na ljetnim olimpijskim igrama.

Streljačica Tatjana Đekanović, koja je u Riu nastupila u gađanju vazdušnom puškom s deset metara, vjeruje da će iskustva s olimpijade značajno doprinjeti njenom sportskom razvoju, te da će njen talent tek doći do izražaja na olimpijadi u Tokiju za četiri godine.

- Na olimpijadi nam je bilo veoma lijepo. Bilo je to veliko iskustvo za sve nas. Ovo iskustvo je promijenilo dosta toga u mom životu. Ja sam mlada sportistkinja i nadam se da će na idućoj olimpijadi biti još bolje. Mislim da trebate biti ponosni na nas - izjavila je Đekanović.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić smatra da bh. javnost mora biti zadovoljna rezultatima naših sportista s obzirom na uvjete u kojima oni treniraju.

- S obzirom na uvjete u kojima se razvija sport u Bosni i Hercegovini, mi moramo biti zadovoljni ovim rezultatima.  Na olimpijadi smo imali 11 sportista koji su pokušali ostvariti najbolje rezultate. Nažalost, Amel Tuka nije uspio, ali sigurni smo da će nas u narednim trkama obradovati svojim rezultatima - rekao je Kvesić.

Ostatak olimpijske delegacije BiH u Sarajevo će doputovati u večernjim satima. 

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.