21.4.2017. 18:26
0
Trlin: Nikada nismo izgubili od Jedinstva
"Derbi svih derbija" ženskog rukometa odigrat će sutra u tuzlanskom Mejdanu ekipe Jedinstva AtlasRelaxa i Gruda.
Obje ekipe riješile su u svoju korist sve ovogodišnje utakmice. Gruđanke imaju svih 16 pobjeda i samo ih bod iz četiri susreta dijeli od treće uzastopne titule prvakinja. Tuzlanke su na 2. mjestu s 11 bodova zaostatka.

Dok u taboru Jedinstva AtlaRelaxa s nestrpljenjem očekuju derbi 19. kola Premijer lige, ali i drugog dijela prvenstva, u taboru Gruda utakmicu dočekuju potpuno mirno.

- To je utakmica kao i svaka druga. Idemo u Tuzlu odigrati što bolje, a ako to bude dovoljno za pobjedu slavit ćemo. Ako ne, čekat ćemo novu priliku, jer do kraja prvenstva su još četiri kola – kaže za Fenu Zoran Trlin, predsjednik Gruda i "alfa i omega" kluba od njegovog osnivanja.

Ekipa Gruda nije poražena od novembra 2014. godine. Od tada, nanizale su 54 službene utakmice bez poraza. Takav bilans ne pamti se u bh. rukometu.

- Od Jedinstva nikada nismo izgubili. To što smo napravili veliki niz pobjeda ne znači ništa, niti posebno pratimo. Svaki niz ima početak i kraj. Trofeji i naslovi prvaka jedino ostaju i pamte se. Mi smo kolektiv i naš moto "do kraja zajedno" sve govori – napominje predsjednik Gruda.

Na svako putovanje duže od 4-5 sati, rukometašice Gruda putuju dan ranije. Trlin veli da ne žele igračice tretirati kao robove. Treba da budu odmorne, da se druže i da upoznaju mjesto u kojem igraju. Tako će biti i uoči susreta s tuzlanskim "labudicama".

- Može se desiti da novi naslov prvakinja proslavimo u Tuzli, ali nema imperativa pobjede. Bitno je da djevojke odigraju susret maksimalno angažirano i kvalitetno. Sve su igračice na raspolaganju osim Anite Azinović koja je dulje ozlijeđena i za nju je sezona završena - zaključio je Trlin.

Utakmica Jedinstvo AtlasRelax - Grude igra se u subotu od 18.30 sati.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.