22.4.2017. 19:04
0
Larisa Cerić osvojila bronzu na EP u Varšavi
Najbolja bosnaskohergovačka judašica Larisa Cerić osvojila je bronzanu madalju na Evropskom seniorskom prvenstvu u Varšavi.
Dvadesetpetogodišnja Travničanka, članica Judo kluba Nippon iz Sarajeva, u kategoriji više od 78 kg u četiri borbe zabilježila je tri pobjede uz jedan poraz.

Na startu kvalifikacija savladala je Hrvaticu Ivanu Marinić, u 2. kolu je poražena od nove evropske prvakinje Bjeloruskinje Marine Slutskaje, u repesažu je bila bolja od Mađarice Mercedesz Szigetvari, a u borbi za odličje pobijedila je Turkinju Kayru Sayit.

Uspješan nastup bh. predstavnika na EP-u upotpunio je Harun Sadiković, koji je u najtežoj kategoriji više od 100 kg osvojio peto mjesto. Nakon pobjede i poraza u kvalifikacijama, Sadiković je u repesažu savladao još jednog protivnika i došao u priliku da se bori za bronzu, ali ga je zaustavio Holanđanin Roy Meyer.   

Aleksandra Samardžić u petak je osvojila je sedmo mjesto u kategoriji do 70 kg nakon što je zabilježila jednu pobjedu i dva poraza.

Prvog dana nastupio je Petar Zadro, koji je u kategoriji do 66 kg učešće završio u 2. kolu, nakon pobjede u prvom meču, dok je Borislav Boganić (do 100 kg) eliminiran na startu takmičenja.

Najviše uspjeha na EP ostvarili su predstavnici Rusije i Francuske sa po dva zlatna i tri srebrena odličja.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.