29.4.2017. 12:32
0
Šumelj: U Tuzlu se želimo vratiti s tri boda
Nakon derbija s Grudama i prvog boda koji je bilo koja ekipa u domaćem prvenstvu „otkinula“ igračicama Gruda (26:26), rukometašice tuzlanskog Jedinstva AtlasRelaxa su pred novim iskušenjem.

U okviru 20. kola u nedjelju su gošće Neretve iz Jablanice, trenutno petoplasirane ekipe prvenstva, koja je u prvom dijelu sezone jedina dvoranu Mejdan u Tuzli napustila neporažena (25:25).

Od tada, neke stvari su se okrenule u korist Tuzlanki koje su, uz ekipu Gruda, jedine bez poraza u drugom dijelu sezone. Zbog gol-razlike čak su ispred igračica Zlate Zubac.

- Neće biti lako, ali očekujem našu dobru igru. U Tuzlu se želimo vratiti s tri boda i vjerujem da ćemo u tome uspjeti – kaže za Fenu bek Jedinstva AtlasRelaxa Matea Šumelj.

Svoj optimizam potkrepljuje vrlo dobrom igrom protiv Gruda, ali i sjajnim nastupima na prethodnim utakmicama ovog proljeća.

- Široka klupa naša je velika prednost i zato se nadam pobjedi. Sve igračice su zdrave i spremne za sutrašnji derbi kola - objašnjava. 

Matea Šumelj je u velikoj formi. Njen ovosezonski rekord je 13 golova protiv Lokomotive u Mostaru.

Prije dvadesetak dana imala je povredu ruke, jer se mislilo da je napukla kost. Nasreću, drugi pregled pokazao je da napuknuća nije bilo.

- Bilo je malo nesporazuma što se tiče povrede zbog različitih mišljenja doktora, ali sada je sve u redu. Ruka još malo boli, ali redovno treniram i igram, a to je najvažnije – zaključila je Šumelj u razgovoru za Fenu. 

Utakmica Neretva – Jedinstvo AtlasRelax igra se sutra od 17 sati.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.