30.4.2017. 16:22
0
Lucia Kimani pobjednica Dubrovačkog polumaratona
Ante Živković iz Metkovića u muškoj konkurenciji te Lucia Kimani iz BiH u ženskoj, pobjednici su ovogodišnjeg Dubrovačkog polumaratona koji se održao u nedjelju u Dubrovniku u sklopu dvodnevne sportske manifestacije ”Du-motion”, piše Dubrovački list, prenosi Patria.

Živković je trasu od 21,5 kilometara istrčao za 1:16:02 minuta, dok je Kimani trebalo 1:25:01 minuta.

- Krenuo sam na prvom mjestu i uspio to zadržati. Nakon dvije godine što sam bio prvi na utrci zidinama, sad opet na Dubrovačkom polumaratonu. Ostvario sam bolje vrijeme za minutu i pol nego prošle godine i s time sam zadovoljan. Imao sam jučer dvije utrke na Korčuli i danas ovu ovdje - rekao je nakon ulaska u cilj Živković.

- Ovo je prvi put u Dubrovniku za mene. Staza je jako dobra, jedino mi je ovaj zadnji uspon bio malo težak. Ovo je za mene bio trening jer se pripremam. Zadovoljna sam rezultatom, cilj mi je bio trčati svaki kilometar ispod četiri minute - istaknula je najbrža trkačica, Lucia Kimani.

Na drugom mjestu u muškoj konkurenciji stigao je Drago Paripović, dok je treći bio Zaim Suman.

U ženskoj konkurenciji na drugom mjestu je bila Nora Trklja, a treća Tanja Samardžić.

Nakon što su sa starta na Stradunu krenuli sudionici polumaratona, održana je i humanitarna utrka građana. Nakon istrčanih pet kilometara prvi na cilj je utrčao Miloš Mikić iz Crne Gore, a u ženskoj konkurenciji Marina Lončar. Mikić je trasu istrčao za 19:11, dok je Lončar utrku prešla za točno 22 minute.

Glavni sekretar Dubrovačkog saveza športova Alen Bošković rekao je kako je cijela dvodnevna manifestacija ”Du-motion”, u sklopu koje su održani polumaraton i utrka građana, ali i utrka dubrovačkim zidinama u subotu, potpuni uspjeh.

Na polumaratonu je bilo 800 trkača iz 44 zemlje na polumaratonu.

(NAP/Alen Avdić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.