17.6.2017. 22:25
4
Rukometaši BiH poraženi od Austrije 34:32
Rukometaši Bosne i Hercegovine poraženi su u Beču u okviru posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj od selekcije Austrije rezultatom 34:32 i ostali bez plasmana na prvenstvo.

Reprezentacija BiH je loše ušla u utakmicu, ali nakon 0:3 su stabilizovali svoje redove i nakon deset minuta igre došli u vodstvo. Najveći broj golova dao je Predragović. 

Naša selekcija je održavala vodstvo, ali u posljednjih deset minuta, lošim suđenjem Austrija je izjednačila, te se na odmor otišlo sa rezultatom 17:17. 

I u nastavku meča naša selekcija je imala vodstvo, a najbolji strijelci su bili Weber, Bilyk i Panić.

Potom su naši reprezentativci oslabili, a to su Austrijanci znali iskoristiti i doći do pet golova razlike. 

Do kraja susreta je Austrija rutinski zadržavala prednost i na kraju slavila rezultatom 34:32.

U domaćoj selekciji najbolji je bio Bilyik s osam golova, dok se Weber sedam puta upisao u listu strijelaca. Našu selekciju su predvodili Panić sa sedam, odnosno Terzić sa šest golova.

(Merima Druškić)

4
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.