2.7.2017. 10:23
0
Pacquiao ostao bez svog WBO pojasa u krvavom meču s Jeffom Hornom
Manny Pacquiao ostao je bez svog WBO pojasa u krvavom meču s Jeffom Hornom pred 50.000 ljudi na stadionu u Brisbaneu. Horn je slavio uz jednoglasnu sudijsku odluku (117-111, 115-113, 115-113).
Australac (29), koji je inače bivši učitelj, slavio je nakon 12 iscrpljujućih rundi nad svjetskim prvakom i iznenadio bokserski svijet.

- Od svojih prvih bokserskih dana vjerovao sam da to mogu učiniti - rekao je Horn u suzama nakon velike pobjede.

On je od samog početka bio vrlo agresivan, iznenadio Pacquiaoa svojom silinom i brzinom. Filipincu, koji je bio veliki favorit za pobjedu, nije pomogla ni dominacija u kasnijim rundama ni veći broj udaraca, piše Avaz.

Na kraju su obojica meč završila u krvi, a Horn je posljednje tri runde jedva stajao na nogama, no Pacquiao je ostao veliki sportista i nakon kontroverzne odluke sudija.

- Uh, bilo je jako teško, nisam očekivao da će biti ovako. No, dobro, sve je to dio sporta, sudije su tako odlučili i moram to poštovati - rekao je Pacquiao, koji je ovim porazom ostao i bez eventualnog novog meča s Mayweatherom, piše Avaz.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.