9.8.2017. 14:24
0
Treći međunarodni skokovi na Bentbaši 19. augusta ove godine
U organizaciji Udruženja za promociju sporta i turizma „SporTur“ iz Sarajeva, treći put će biti održani „Međunarodni skokovi u vodu Sarajevo Bentbaša 2017“. Ova sportsko-turistička manifestacija održat će se u subotu, 19.08. s početkom u 16 sati, piše agencija Patria.

Iz godine u godinu, ova manifestacija prerasta u sve značajniji sportsko-turistički događaj. Svoje učešće najavili su najuspješniji skakači iz Srbije, Crne Gore, Slovenije te Bosne i Hercegovine, koji će na Bentbaši još jednom odmjeriti svoje umijeće u skokovima u vodu.

Ove godine pripremaju se neke novine u odnosu na ranija takmičenja, koje će doprinijeti da ovogodišnja manifestacija bude još atraktivnija za posjetioce. Prošle godine su skokovi izvođeni sa improvizirane platforme visoke 16 metara, a ideja je da se ove godine montažna platforma postavi na veću visinu, te će tako i takmičenje biti podignuto na viši nivo, a skakaonica na Bentbaši će, poslije Starog mosta u Mostaru, biti druga najviša skakonica u BiH i regiji.

Organizator manifestacije Dino Bajrić, dugogodišnji skakač i pobjednik na posljednjim skokovima u Jajcu kazao je da je potrebno postaviti platformu na stijeni pored brane na Bentbaši sa koje bi se izvodili skokovi, te je neophodno da se produbi korito rijeke Miljacke radi sigurnosti takmičara.

- S obzirom na to da će se manifestacija održati po treći put, te da je datum održavanja u jeku ljetne turističke sezone, smatramo da će skokovi na Bentbaši ove godine privući još veću pažnju mnogih medija, građana Sarajeva, Bosne i Hercegovine i gostiju koji borave u glavnom gradu - kazao je Bajrić.

Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Admiral electronic casino, te partneri Općina Stari Grad, Sarajevski kiseljak, Sarajevska pivara, Elit nutricion i Federalna uprava civilne zaštite.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.