17.9.2017. 16:45
0
Hamilton slavio u Singapuru
Kada nakon dugo vremena ne iskoristite pol poziciju, onda veopma teško možete očekivati osvajanje titule prvaka. Posebno jer protiv sebe imate Luisa Hamiltona (Lewis Hamilton), koji će iskoristiti sve što mu se ponudi.

Bio bi to najkraći rezime današnje Velike nagrade Singapura (Singapore), u kojoj je slavio Hamilton u bolidu Mercedesa.  

Sebastijan Fetel startovao je prvi, ali je već u prvom krugu utrku završio na zidovima staze.  Na dramatičnom startu svoje bolide "slupali" su Kimi Raikonen (Raikkonen), Maks Ferštapen (Max Verstappen) i Fernando Alonso.  

Drugo mjesto danas je osvojio Danijel Rikiardo (Ricciardo) u Red Bull-u, dok je postolje kompletirao Finac Valteri Botas (Valtteri Bottas) u Mercedesu.

Koliko je teško bilo danas voziti govori i podatak da je odustalo čak osam vozača. Hamilton nakon ove utrke ima 28 bodova prednosi u odnosu na Fetela, prenosi Avaz.


(Admir Oručević)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.