23.12.2017. 11:42
0
Amina Kajtaz postavila novi rekord BiH na 200 metara delfin
Bh. plivačica Amina Kajtaz briljira na Prvenstvu Hrtvatske u malim bazenima, koje se održava na riječkoj “Kantridi”.

Prvo je u četvrtak oborila rekord Bosne i Hercegovine na 200 metara delfin, da bi u petak, po prvi put u karijeri, postala prvakinja Hrvatske, i to na 100 metara delfin.

Ona je u Rijeci dionicu od 200 metara isplivala u vremenu 02:17.22, čime je za više od dvije i po sekunde srušila rekord Maide Turnadžić iz 2009. godine.

Mlada Mostarka, koja će 31. decembra proslaviti 21. rođendan, bh. rekordom stigla je do druge pozicije. Prva je bila domaća takmičarka Suzana Ćorić, koja je plivala 2:15.39.

- Bilo je to solidno vrijeme, ali ipak moja dionica je 100m delfin i tu imam najviše bodova. Ali, svakako da mi je drago da sam počela plivati i malo duže discipline za razliku od prije - rekla je plivačica Mladosti iz Zagreba.

Jučerašnja trka na 100m delfin donijela joj je prvo mjesto.

- Zadovoljna sam rezultatom, s obzirom da sam prije pet dana nastupala na Evropskom prvenstvu. Sretna sam jer mi je danas prvi put u životu da sam postala hrvatska prvakinja.

Nedavno je, zajedno sa Nikolom Bjelajcem, Nejlom Karić, Lamijom Medošević i Eminom Pašukan nastupila na Evropskom prvenstvo u Kopenhagenu, a kako kaže, nastupom u Danskoj veoma je zadovoljna.

- Izuzetno sam zadovoljna. Bilo je to prvo Evropsko prvenstvo sa trenerom Lovrenco Franičevićem. Želim mu se ovim putem zahvaliti na dobrom početku saradnje. Plivala sam ispod minut 100 delfin i tako osvojila 770 FINA bodova - naglasila je Kajtazova, koja se zahvalila i bivšem treneru Borutu Petriću na svemu što je učinio za nju.

Kajtazovu posljednjeg dana Prvenstva Hrvatske očekuje trka na 50m delfin.

(Patria / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.