1.3.2018. 19:09
0
HK-Mašina postigao veliki uspjeh u hokeju na ledu: Osvojeno prvo mjesto na Međunarodnom turniru u Zagrebu
HK-Mašina je postigao veliki uspjeh u hokeju, osvojivši prvo mjesto na Međunarodnom turniru u hokeju na ledu u Zagrebu, u kategoriji Pioniri sa gol-razlikom od 52 postignutih i dva primljena gola u devet utakmica.

Ovim uspjehom, BiH je stavljena ponovno na mapu hokeja u regionu, dok je HK-Mašina prepoznat kao vodeći tim sa kvalitetnom klizačkom tehnikom, predvođen trenerom Emirom Barakovcem. Pojavivši se po prvi puta na Međunarodnom turniru, HK Mašina, kao totalni 'outsideri', izazivali su divljenje publike, drugih timova, osobito trenera već prvi dan izvojevavši pobjedu u svim utakmicama. Nakon ovoga, mnogi ostaju lišeni predrasuda  o favoritima predstojećih turnira. 

Na 'Zagreb Open' učestvovalo je 14 timova iz sedam zemalja. Ono što posebno zadivljuje jeste to, da je ekipa mlađih kategorija HK Mašina iz BiH, nadmašila timove iz zemalja poput Slovenije, Slovačke i Mađarske u kojima je hokej nacionalni sport, sa bogatom istorijom i kulturom hokeja  koja odražava idealne institucionalne uvjete za razvoj, kompetitivnost  i izvrsnost hokeja. 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.