13.4.2018. 11:45
0
Hamilton najbrži na prvim treninzima za VN Kine
Svjetski prvak u Formuli 1, Britanac Lewis Hamilton, bio je najbrži na današnjim treninzima utrke za Veliku nagradu Kine u Šangaju.

Vozač Mercedesa na oba treninga bio je brži od Finca Kimija Räikkönena u Ferrariju, dok je treće vrijeme postigao Hamiltonov kolega iz tima, također Finac Valtteri Bottas.

Nijemac Sebastian Vettel, pobjednik prvih ovogodišnjih utrka u Australiji i Bahrejnu, bio je šesti, odnosno četvrti.

Razlike među vozačima bile su izuzetno male. Tako je Hamilton bio brži od Räikkönenom za samo sedam hiljadinki sekunde, dok je Vettel u drugom treningu zaostao za desetinku sekunde.

Trideset trogodišnji Britanac najuspješniji je vozač u 14-godišnjoj historiji utrke za VN Kine, na kojoj je slavio pet puta.

Treći trening će se održati u subotu od 6.00 sati, dok su kvalifikacije na programu od 9.00 sati.

Utrka će se održati u nedjelju od 8.00 sati.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.