20.4.2018. 13:55
0
Sorak: Nema lakih pobjeda, ali ne sumnjam u nastavak uspješnih rezultata
Rukometašice tuzlanskog Jedinstva riješile su u svoju korist 16 posljednjih utakmica, a taj skor žele zadržati i u naredne dvije - u 20. kolu protiv Bihaća, te u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa BiH protiv Goražda.

Kapiten ekipe Marijana Sorak kaže da nema lakih pobjeda, ali da će se njena ekipa potruditi da nastave seriju uspješnih rezultata.

- U subotu igramo protiv ekipe Bihaća i bez obzira na njihov plasman na prvenstvenoj tablici, sigurna sam da se neće lako predati. Dolaze rasterećene i nema sumnje da će dati sve da pruže dobru partiju u Mejdanu. Na nama je da odigramo onako kako smo se pripremale i pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Tim više što su sve djevojke zdrave i raspoložene za utakmicu - kaže Sorak za Fenu. 

Već u narednu srijedu Tuzlanke putuju u Goražde na uzvratni susret četvrtfinala Kupa BiH. U prvoj utakmici igračice trenera Elmira Grabčanovića slavile su s velikom gol-razlikom - 34:16 i jednom nogom su u završnici ovog takmičenja.

- Očekujem tešku utakmicu, jer sigurno neće biti ni približna duelu u Mejdanu. Vjerovatno će igrati u punom sastavu, a osim toga imaju sjajne navijače koji im daju vjetar u leđa. Na našoj strani je velika razlika ostvarena u prvoj utakmici, tako da ne sumnjam u naš prolazak u završnicu kupa BiH. Ustvari, ići ćemo u Goražde s namjerom da odigramo kao da je u pitanju prva utakmica - najavila je iskusna tuzlanska rukometašica.

Utakmica Jedinstvo - Bihać igra se u subotu u 19 sati, dok je utakmica Kupa Goražde - Jedinstvo na rasporedu 24. aprila.

(Fena/Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.