27.5.2018. 19:42
0
Zlato i dvije bronze za Sarajlije u Innsbrucku
Selekcija taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo učestvovala je na rankiranom turniru G klase, održanom u Innsbrucku 26. i 27. maja, gdje su u okviru nastupa takmičara Novog Grada, najznačajnije rezultate ostvarili Nedžad Husić osvojivši zlato te Adna Borić i Ali Rašidagić, osvojivši bronzanu medalju.

Austria Open je rankirani turnir G1 klase na kojem se sakupljaju bodovi za svjetsku ranking listu, a koja je jedino mjerilo kada se radi o kvalifikacionom nastupu na Olimpijskim igrama. Ove godine takmičenje je okupilo oko 1.000 takmičara iz 52 države, sa više od 250 timova.

Selekcija Novog Grada je nastupila sa sedam takmičara koje je predvodio trener Haris Husić.

Nedžad Husić je nastupajući u kategoriji juniora do 68 kg porazio četiri protivnika da bi došao do zlatne medalje, a Borić u poluteškoj kategoriji i Rašidagić u srednjoj kategoriji, u juniorskoj konkurenciji, već su nakon prve pobjede osigurali mjesto u polufinalu, saopćeno je iz Taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.