6.6.2018. 17:01
0
Mayweather zaradio više od Messija i Ronalda zajedno
Američka revija Forbes objavila je spisak 100 sportista koji su najviše zaradili po svjetskim mjerilima.
Na vrhu spiska nalazi se američki bokser Floyd Mayweather, koji je u jednoj godini zaradio  astronomskih 285 miliona američkih dolara. 
 
Daleko iza njega na drugom i trećem mjestu su nogometaši Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, koji zajedno u cijeloj godini nisu zaradili koliko je bokser sa samo jednim dvobojem.

Mayweather se nalazi na čelu liste najbolje plaćenih sportista zahvaljujući meču protiv Conora McGregora u augusta prošle godine, koji mu je donio nevjerovatnih 275 miliona dolara.

Mayweather se tako pridružio dvojici sportista koji su u svojim profesionalnim karijerima zaradili milijardu dolara. To su košarkaš Michael Jordan i golfer Tiger Woods. 

Uprkos tome što s Barcelonoom nije osvojio Ligu prvaka Messi je najbolje plaćeni nogometaš sa zaradom od 111 miliona dolara, dok je treći na listi Cristiano Ronaldo sa godišnjom zaradom od 108 miliona dolara.

(Fena/Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.