23.6.2018. 16:45
0
Sarajevo - Kurić otvorio prvenstvo BiH u cestovnom biciklizmu
Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić danas je otvorio Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u cestovnom biciklizmu, disciplina hronometar, čime se ovo elitno takmičenje vratilo u glavni grad Bosne i Hercegovine poslije više od 30 godina.

Takmičenje je organizovalo Udruženje građana Giro di Sarajevo u saradnji s Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, a učestvovali su biciklistički klubovi iz cijele države, saopćilo je kantonalno Ministastvo kulture i sporta. 

- Drago mi je što smo nakon toliko godina vratili ovu utrku u Sarajevo. Ne treba zaboraviti da je davne 1904. godine biciklizam bio jedan od najpopularnijih sportova u našem gradu, koji je imao najsavremeniju elipsastu biciklističku stazu. Ministarstvo kulture i sporta u posljednjih nekoliko godina ulaže u biciklizam i već bilježimo značajne rezultate. Zato ćemo nastaviti ulaganja u cilju popularizacije ovog sporta - rekao je ministar Kurić.  

Predsjednik Udruženja Giro di Sarajevo Nisad Selimović je ministru Kuriću uručio zahvalnicu za sve što čini za podršku i promociju biciklizma u Kantonu Sarajevo.

- Ministarstvo kulture i sporta ove godine će podržati sve naše aktivnosti: utrku Giro Bambino kojom uvodimo najmlađe u svijet biciklizma, amatersku utrku Giro Drag Race i veliki, 11. po redu Giro di Sarajevo koji će biti održan u septembru ove godine - rekao je Selimović.


(FENA / Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.