13.8.2018. 14:13
0
Prvo okupljanje Selekcije Grada Sarajeva pred učešće na turniru „Više od igre“
U sklopu priprema za nadolazeći međunarodni runometni turnir 11.08.2018. godine u sportskoj dvorani „Ramiz Salčin“, okupili su se igrači sa šireg spiska Selekcije Grada Sarajeva koji će nastupati na 3. Međunarodnom rukometnom turniru za dječake (2002./2003. godište) pod nazivom „Više od igre“ koji će se igrati u periodu od 07.09. – 09.09.2018. godine u sportskim dvoranama „Ramiz Salčin“ i „D1 Skenderija“. Organizator ovog sportskog turnira je Udruženje „SPIRITUS“ iz Sarajeva.
Na prvom okupljanju su se pojavila 24 igrača koji dolaze sa područja Istočnog Sarajeva i Kantona Sarajevo i predstavljaju najbolje mlade igrače koje Grad Sarajevo ima u ovom trenutku. Ovi igrači su predstavnici rukometnih klubova koji nastupaju u rukometnoj ligi KS, i to: O.R.K. Bosna Sarajevo, R.K. Slavija Istočno Sarajevo, R.K. Vogošća, R.K. Bosna Centrotrans, R.K. Briješće, R.K. Respekt i škola rukometa Sedmerac Sarajevo.

Na širem spisku igrača Selekcije Grada Sarajeva su:

Kurtović Adnan – RK Bosna Centrotrans
Imamović Ajdin – RK Bosna Centrotrans
Smječanin Kerim – ŠR Sedmerac
Lagumdžija Nino – ŠR Sedmerac
Redžo Rijad – ŠR Sedmerac
Raonić Faris – ŠR Sedmerac
Mehić Kenan – ŠR Sedmerac
Kadrić Hamza – ŠR Sedmerac
Božić Sanjin – RK Briješće
Dedić Edin – RK Briješće
Musić Eldar – RK Briješće
Agović Emir – RK Briješće
Bašić Edin – RK Briješće
Kovač Ajdin – RK Vogošća
Fazlić Tarik – RK Vogošća
Alihodžić Dženis – RK Vogošća
Čavčić Faris – RK Vogošća
Čordalija Bekir – RK Vogošća
Bukarić Eldar – RK Vogošća
Beribaka Igor – RK Slavija
Krstić Boriša – RK Slavija
Zukić Muamer – RK Respekt
Korkarić Amar – ORK Bosna Sarajevo
Dizdarević Bakir– ORK Bosna Sarajevo

Stručni štab čine selektor: Zuhdija Zule Korkarić i pomoćni trener Amar Čavčić.

„Velika čast nam je biti domaćin najboljim igračima sa područja Kantona Sarajevo koji će pokušati izboriti što bolji plasman na predstojećem međunarodnom rukometnom turniru u Sarajevu u organizaciji Udruženja SPIRITUS. Nažalost, na turniru može učestvovati samo 16 igrača tako da će treneri selekcije imati jako težak zadatak da izaberu najbolje koji će u što boljem svijetlu predstaviti Grad Sarajevo ali i Bosnu i Hercegovinu. Turnir nosi naziv „VIŠE OD IGRE“ iz razloga što je rukomet kao sport na području Bosne i Hercegovine a samim time i na području Grada Sarajeva u jako lošoj situaciji. Ovim turnirom pokušavamo skrenuti pažnju klubovima da se moraju okrenuti svom podmladku i usmjeriti rad upravo prema njima jer su oni budućnost rukometa u Bosni i Hercegovini. Također ovim turnirom dajemo podršku borbi za opstanak rukometa u Bosni i Hercegovine“, izjavio je Marko Matović ispred Udruženja SPIRITUS, te dodao „kako veliku zahvalnost za podršku realizaciji turnira duguju slijedećim institucijama i kompanijama: Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Općina Centar, Općina Novi Grad, te kompanijama SHOT doo Zenica, MIBRAL doo Sarajevo, A2B Expres, Telemach doo, Central osiguranje, Baumit BH, Batagon sa brendom BECOLLINO, AS Holding grupacija sa brendom TOPS, Grupaciji STANIĆ doo sa brendom JUICY, Grupacija ORBICO doo sa brendovima parfema BRUNO BANANI i ANTONIO BANDERAS, Mliječna industija MEGGLE BiH,Mesna industrija Ovako doo i fitness centru AVALON Sarajevo“.

 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.