15.8.2018. 10:58
0
Čelik sa četiri nova rukometaša juriša na povratak u Premijer ligu BiH
Rukometaši Čelika danas su i zvanično počeli s pripremama za novu sezonu u Prvoj ligi FBiH – grupa Sjever, u kojoj će, uz tuzlansku Slobodu i zavidovićku Krivaju, biti glavni kandidati za naslov.

Predsjednik kluba Pane Škrbić najavio je da oni, bez obzira što se Sloboda najviše pojačala, ne odustaju od cilja da se vrate u Premijer ligu BiH.

- U tom smo smislu doveli smo četiri nova igrača. Nije ispunjen plan koji smo dogovorili sa Stručnim štabom, jer smo željeli dovesti još jednog beka, ali nećemo odustati od angažmana još jednog beka. Konkurs je i dalje otvoren - poručio je Škrbić.

On je i predstavio nove igrače: golmane Riada Polića i Harisa Muhića, koji su s povratnikom Eldarom Mehićem stigli iz Krivaje te Jasmina Omerovića, desno krilo i desni bek, koji je stigao iz premijerligaša Maglaja.

- Želim poželjeti dobrodošlicu novim igračima, od kojih su neki već bili ovdje. Kada smo birali pojačanja, tražili smo karakterne momke. Mislim da smo uspjeli sklopiti respektabilan tim, a pokušat ćemo dovesti još jednog beka - najavio je trener prof. Seldin Rizvanović, koji je napomenuo kako je prelazni rok produžen do marta iduće godine te da nema potrebe da žure u izboru pojačanja. Rizvanović na raspolaganju ima 20 igrača.

Novi su igrači istakli kako su spremni da ispune klupski cilj te da su i došli s namjerom da se s Čelikom vrate u PLBiH, u kojoj su svi, a neki i sa Čelikom, igrali i u ranijem periodu. Novajlije će se zeničkoj publici prvi put predstaviti na 3. memorijalnom turniru „Zaim Kobilica“, koji će se igrati 1. i 2. septembra u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“.

- Za sada su učešće potvrdili Eurofarm iz Bitola (Makedonija), prošlogodišnji pobjednik Vogošća, bugojanska Iskra i Čelik - najavio je Škrbić, koji je dodao kako su im sinoć učešće otkazali iz crnogorskog Lovćena, ali nude da, u sklopu gostovanja u Sarajevu, 8. septembra dođu u Zenicu i odigraju kontrolnu utakmicu.

Škrbić je kazao kako će prihvatiti ponudu Lovćena te će crnogorskog prvoligaša ugostiti u Zenici.  

(Fena/Alen Avdić)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.