21.10.2018. 22:50
1
U Tuzli počele pripreme rukometne reprezentacije BiH pred mečeve sa Bjelorusima i Česima
Rukometna reprezentacija BiH počela je večeras u tuzlanskom Mejdanu pripreme za predstojeće kvalifikacione utakmice protiv Bjelorusije i Češke.

Glavnina reprezentativaca već je došla u Tuzlu, dok se sutra očekuju ostali koje je selektor Bilal Šuman pozvao za predstojeće susrete.

- Većina igrača već je doputovala u Tuzlu i večeras smo održali prvi trening. Nekolicina ih danas igraju utakmice za svoje klubove, tako da bi sutra trebali raditi u punom sastavu – izjavio je Šuman za Fenu.

Sutra se očekuje dolazak Terzića, Tarabochije, Perića, Malinovića, braće Burić i Nuića.

Večerašnje pripreme predvodio je kondicioni trener Muris Đug.

Reprezentacija će u dvorani Mejdan raditi do utorka kada odlaze za Minsk, gdje će dan kasnije igrati s Bjelorusijom. Vraćaju se 26. oktobra, a protiv Češke igrat će u Mejdanu 27. oktobra (20 sati).

Govoreći o izgledima u kvalifikacijama, Šuman je ponovio da imamo odličnu priliku da se prvi put pojavimo na evropskom prvenstvu.

-Nadam se da ćemo dobiti sve domaće utakmice, ali ćemo se i na ostalim boriti maksimalno, kako bismo otišli na EP. Možda protivnici nisu toliko atraktivni, ali riječ je o kvalitetnim i neugodnim reprezentacijama. Bit će teško i u Minsku i u Mejdanu, ali znamo da će dvorana ovdje biti prepuna i da ćemo imati ogromnu podršku s tribina. Uradićemo sve što možemo da pobijedimo – kazao je selektor Šuman.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.