25.11.2018. 13:56
0
Naši bokseri na juniorskom turniru u Somoboru osvojili četiri bronzane, dvije srebrene i zlatnu medalju
Posljednja tri dana u Somoboru (Srbija) održan je još jedan, prema mišljenju mnogih, najkvalitetniji bokserski juniorski turnir, u kome su učestvovali najbolji mladi bokseri država prostora bivše Jugoslavije.

Iako su nam povrijeđena dva boksera-reprezentativca,  reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupila je sa svojim najboljim bokserima i postigla odličan rezultat. 

Poslije eliminacionih i polufinalnih borbi na kraju smo imali trojicu finalista gdje su momci ostavili srce u ringu i osvojili, četiri bronzane, a Nemanja Ponorac - zlatnu, Džan Šljivo i Damir Efendić srebrene medalje (u borbi za drugu zlatnu medalju naš bokser Džan Šljivo je izgubio preglašavanjem sudija 2:1, tako da su mnogi mišljenja da je BiH oštećena u ovom meču). 

Damir Efendić je u finalnoj borbi ukrstio rukavice sa aktuelnim viceprvakom Evrope Josipom Biletiće. Mada je pružio kvalitenu borbu nije uspio savladati jednog od najboljih boksera iz Hrvatske.

Kvalitet borbenosti naših momaka kazuje i to da je Džan Šljivo zajedno sa svojim protivnikom proglašen za najborbeniji par ovog turnira.

"Poslije svega viđenog prezadovoljni smo nastupom naše mlade reprezentacije, gdje ce se u narednom periodu definitivno pojačati rad sa momcima kako bi u perspektivi dobili nove osvajače evropskih i svjetskih trofeja", rekao je Enes Peštek u ime naše reprezentacije.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.