3.12.2018. 17:15
0
Goraždanski karatist Emrah Dragolj juniorski viceprvak Balkana
Emrah Dragolj, član Karate kluba “Holiday” iz Goražda i juniorski reprezentativac BiH, novi je viceprvak Balkana. Na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje je proteklog vikenda održano u Dubrovniku, osvojio je drugo mjesto u kategoriji juniora do 68 kg.

Ističe da ovakav uspjeh nije očekivao te da mu je cilj bio plasman među deset najboljih. Do srebrene medalje došao je nakon što je zabilježio četiri pobjede i jedan poraz.

- Neočekivano jeste, mada, kada sam već vidio da to ide svojim tokom, probudila se nada. Pobjeđivao sam protivnke koji su bili znatno bolje rangirani u mojoj kategoriji - kaže Dragolj.

Pojašnjava da je prvi meč imao s reprezentativcem Hrvatske koji je prošle godine bio kadetski prvak Balkana, i koji iza sebe ima Svjetsko i Evropsko prvenstvo.

- Poveo sam sa 2:1 i tako završio. Drugi meč bio je s reprezentativcem Srbije kojeg sam savladao bez većih poteškoća sa 1:0. Do kraja života definitivno pamtit ću treći meč s reprezentativcem Bugarske kojeg sam možda malo i potcijenio. Poveo sam sa 1:0, on je potom preokrenuo rezultat na 2:1, i u zadnjih 20 sekundi napravio sam poen koji vrijedi tri boda, tako da sam pobjedio sa 4:2. U polufinalu čitave kategorije pobijedio sam reprezentativca Hrvatske s 3:0 - precizirao je Dragolj naglasivši da se u finalu sastao s jednim od nakvalitetnijih sportista u juniorskoj konkurenciji, reprezentativcem Crne Gore Bojanom Boškovićem.

- Aktuelni balkanski prvak, svjetski prvak i viceprvak Evrope, učesnik Olimpijade u karateu, pobijedio me je pošteno, rezultatom 2:0 - dodaje.

Pored sjajnog rezultata Dragolj ističe da je iz Dubrovnika ponio i lijepe uspomene, nesvakidašnje podrške koju je imao.

- Goraždani koji žive u Dubrovniku bodrili su me i okretali publiku na moju stranu što mi je mnogo značilo. Tu je naravno i moj trener Memsur Ćurović - Roka koji je vjerovao u mene, čak više nego što sam ja u pojedinim mečevima, i naravno moja porodica i klub u cjelini, doprinijeli su ovom uspjehu - kaže juniorski viceprvak Balkana u karateu.

Emrah Dragolj nastavit će s treninzima i nastupima na izbornim turnirima, a cilj mu je, kako kaže, zadržati dobru formu i izboriti nastup na Evropskom prvenstvu naredne godine.

Za reprezentaciju BiH na Balkanskom prvenstvu u Dubrovniku nastupio je i njegov klupski kolega  Tarik Rišljanin u kategoriji mlađih seniora koji nije uspio doći do medalje. 



(FENA / Lejla Trle) 

Sport
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.