14.12.2018. 22:17
0
Klitschko prekida penziju zbog borbe sa Joshuom
Wladimir Klitschko ne može bez ringa, pa je odlučio da se vrati boksu, iako ima 42 godine.

Legendarni Ukrajinac povukao se 2017. godine, poslije dva poraza od Anthonyja Joshue.

Međutim, predomislio se i želi opet da se bori za najveće titule.

“Moja velika želja je da se vratim. Osjećam da mogu da pobijedim svakog boksera u teškoj kategoriji”, navodno je kazao Klitschko promoteru Anthonyja Joshue.

U prilog mu ide i činjenica da je neizvjesno održavanje zakazane borbe Joshue i Deontaya Wildera, planirane za 13. april.

Razlog za to je odluka WBC verzije da dozvoli revanš između Wildera i Furyja, koji su nedavno remizirali u borbi u Los Angelesu.

Zbog toga se i spekuliše sa borbom između Anthonyja Joshue i Wladimira Klitschka na “Wemblyju”, sa kojeg nekadašnji prvak svijeta ne nosi lijepe uspomene. Međutim, želi da još jednom pokuša da vrati izgubljene titule, ali mu sigurno neće biti lako protiv fantastičnog Britanca, koji ruši sve pred sobom, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.